Termine und Aktuelles / News

Aufgrund der großen Nachfrage an freien Plätzen im Fachdidaktik-Modul "Theories, Approaches, and Methods in English Language Teaching: Current Practice" bietet Frau Prof. Dr. Heinz einen weiteren Kurs an, für den Sie sich jetzt anmelden können.

Picture-perfect English lessons

PLEASE NOTE: Once you have registered successfully for Ms Redlin's class Picture-perfect English lessons, please

• a) send an email to Kirsten Redlin (redlin@anglistik.uni-kiel.de) at once so that we can discuss the course requirements on BBB on Tue 29 September 2020 (6 p.m.) - you will get the necessary link for the video meeting via email), and
  • b) join the course on OLAT immediately since there you will find all the necessary updates for our class.

Students of Art and English will work together to explore the potential of picturebooks & graphic novels in the classroom of young learners to develop building blocks for teaching both subjects. Among other aspects, we will also actively do eye-tracking experiments to find out about how people actually read and understand pictures and language in picturebooks (Hochschul-Kooperation: Institut für multimediale und interaktive Systeme der Universität Lübeck).

Therefore, students who are interested in this class must be prepared to go to Lübeck University once to do the eye-tracking experiments (October 12 to 16 2020). It goes without saying that we will all follow the necessary hygiene measures.

Aktuelle Informationen

Aufgrund der aktuellen Lage müssen alle persönlichen Sprechstunden mit den Mitarbeiterinnen der Fachdidaktik Englisch entfallen. Wenden Sie sich bei Gesprächsbedarf bitte per E-Mail an die jeweiligen Kolleginnen. Sollten Ihre Fragen nicht per E-Mail zu klären sein, können Sie einen Termin für eine Telefonsprechstunde vereinbaren.