Research Methods

• Albert, R., & Marx, N. (2016). Empirisches Arbeiten in Linguistik und Sprachlehrforschung: Anleitung zu quantitativen Studien von der Planungsphase bis zum Forschungsbericht (3., überarbeitete und aktualisierte Aufl.). narr studienbücher. Tübingen: Narr Francke Attempto.
  • Borg, S. (2013). Teacher research in language teaching: A critical analysis. The Cambridge applied linguistics series. Cambridge: Cambridge University Press.
  • Brown, J. D., & Coombe, C. A. (Eds.) (2015). The Cambridge guide to research in language teaching and learning. The Cambridge Guides series. Cambridge: Cambridge University Press.
  • Burns, A. (2003). Collaborative action research for English language teachers. Cambridge language teaching library. Cambridge: Cambridge University Press.
  • Doff, S. (Ed.) (2012). Fremdsprachenunterricht empirisch erforschen: Grundlagen - Methoden - Anwendung. narr studienbücher. Tübingen: Narr Francke Attempto. Retrieved from https://ebookcentral.proquest.com/lib/gbv/detail.action?docID=5043807
  • Dörnyei, Z. (2007). Research methods in applied linguistics: Quantitative, qualitative, and mixed methodologies. Oxford applied linguistics. Oxford: Oxford University Press.
  • Dörnyei, Z., & Taguchi, T. (2010). Questionnaires in second language research: Construction, administration, and processing (2 ed.). Second language acquisition research series. Monographs on research methodology. New York, London: Routledge.
  • Dörnyei, Z., & Ushioda, E. (2021). Teaching and researching motivation (3 ed.). Applied linguistics in action. New York, London: Routledge.
  • Elsner, D., & Viebrock, B. (Eds.) (2015). Triangulation in der Fremdsprachenforschung. Kolloquium Fremdsprachenunterricht: Vol. 51. Frankfurt am Main: Peter Lang.
  • Friebertshäuser, B., Langer, A., & Prengel, A. (Eds.) (2013). Handbuch qualitative Forschungsmethoden in der Erziehungswissenschaft (4. Aufl.). Weinheim, Basel: Beltz Juventa.
  • Harring, M., Rohlfs, C., & Gläser-Zikuda, M. (Eds.) (2019). Handbuch Schulpädagogik. UTB Schulpädagogik. Münster, New York: Waxmann. Retrieved from http://www.utb-studi-e-book.de/9783838586984
  • Mackey, A., & Gass, S. M. (2015). Second language research: Methodology and design (2 ed.). London: Routledge.
  • McKay, S. (2005). Researching second language classrooms. ESL & applied linguistics professional series. Mahwah, N.J.: Lawrence Erlbaum.
  • Müller-Hartmann, A., & Schocker-von Ditfurth, M. (Eds.) (2001). Qualitative Forschung im Bereich Fremdsprachen lehren und lernen. Giessener Beiträge zur Fremdsprachendidaktik. Tübingen: Narr.
  • Nunan, D. (1992). Research methods in language learning. Cambridge language teaching library. Cambridge: Cambridge University Press.
  • Richards, K. (2003). Qualitative inquiry in TESOL. Basingstoke: Palgrave Macmillan.