Language Learning in the Competence-Based Classroom

• Alderson, J. Charles. 2000. Assessing Reading. Cambridge: Cambridge University Press.

• Birch, Barbara M. 32015. English L2 Reading. Getting to the Bottom. New York: Routledge.

• Celce-Murcia, Marianne & Elite Oshtain. 2000. Discourse and Context in Language Teaching. Cambridge: Cambridge University Press.

• Day, Richard R. & Julian Bamford. 1998. Extensive Reading in the Second Language Classroom. Cambridge: Cambridge University Press.

• Ellis, Rod. 2006. “Current Issues in the Teaching of Grammar: An SLA Perspective.” TESOL Quarterly 40, 83-107.

• Flowerdew, John & Lindsay Miller. 2005. Second Language Listening: Theory and Practice. Cambridge: Cambridge University Press.

• Grabe, William & Friederike Stoller. 2002. Teaching and Researching Reading. London: Pearson.

• Hallet, Wolfgang & U. Krämer (eds.). 2012. Kompetenzaufgaben im Englischunterricht: Grundlagen und Unterrichtsbeispiele. Seelze: Kallmeyer.

• Hallet, Wolfgang. 2011. Lernen Fördern Englisch. Kompetenzorientierter Unterricht in der Sekundarstufe I. Seelze-Velber: Klett Kallmeyer.

• Harmer, Jeremy. 2004. How to Teach Writing. Harlow: Longman.

• Heinz, Susanne & Riedel, Andréa & Thomas Riecke-Baulecke (eds.). 2018. Basiswissen Lehrerbildung: Englisch unterrichten. Seelze: Klett-Kallmeyer.

• Hyland, Ken. 2003. Second Language Writing. Cambridge: Cambridge University Press.

• Kieweg, Werner. 1996. “Alternative Konzepte zur Vermittlung der Grammatik.“ Der fremdsprachliche Unterricht 30, 4-17.

• Kurtz, Jürgen. 2001. Improvisierendes Sprechen im Fremdsprachenunterricht. Tübingen: Narr.

• Küster, Lutz (ed.). 2012. “Kompetenzen Konkret." Fremdsprachen Lehren und Lernen 1. Tübingen: Narr.

• Larsen-Freeman, Diane. 2001. Teaching Language. From Grammar to Grammaring. Boston: Heinle & Heinle.

• Nuttall, Christine. 2005. Teaching Reading Skills in a Foreign Language. London: Macmillan Books for Teachers.

• Rost, Michael. 2000. Teaching and Researching Listening. Harlow: Pearson Education.

• Siebold, Jörg (ed.). 2004. Let's Talk: Lehrtechniken. Vom Gebundenen zum Freien Sprechen. Berlin: Cornelsen.

• Thornbury, Scott. 2006. How to Teach Speaking. Harlow: Longman.

• Vandergift, Larry. 2007. “Recent Developments in Second and Foreign Language Listening Comprehension Research.” Language Teaching 40/3, 191-210.