Research Methods

• Albert, Ruth & N. Marx. 2010. Empirisches Arbeiten in Linguistik und Sprachlehrforschung: Anleitung zu Quantitativen Studien von der Planungsphase bis zum Forschungsbericht. Tübingen: Gunter Narr.

• Borg, Simon. 2013. Teacher Research in Language Teaching. Cambridge: Cambridge University Press.

• Burns, Anne. 2005. Collaborative Action Research for English Language Teachers. Cambridge: Cambridge University Press.

• Doff, Sabine (ed.). 2012. Fremdsprachenunterricht empirisch erforschen. Tübingen: Narr.

• Dörnyei, Zoltán & Ema Ushioda. 22011. Teaching and Researching Motivation. Harlow, England, New York: Longman/Pearson.

• Dörnyei, Zoltán & T. Taguchi. 22010. Questionnaires in Second Language Research: Construction, Administration, and Processing. New York, London: Routledge.

• Dörnyei, Zoltán. 2007. Research Methods in Applied Linguistics. Oxford: Oxford University Press.

• Elsner, Daniela & Britta Viebrock (eds.). 2015. Triangulation in der Fremdsprachenforschung. Frankfurt a. M.: Peter Lang.

• Friebertshäuser, Barbara & Antje Langer & Annedore Prengel (eds.). 2013. Handbuch Qualitative Forschungsmethoden in der Erziehungswissenschaft. Weinheim: Beltz Juventa.

• Grothjahn, Rüdiger. 52007. “Konzepte für die Erforschung des Lehrens und Lernens Fremder Sprachen: Forschungsmethodologischer Überblick. I.“ In: K.-R. Bausch & H. Christ, & H.-J. Krumm (eds.), Handbuch Fremdsprachenunterricht. Tübingen: A. Francke: 493–499.

• Mackey, Alison & Susan M. Gass. 2005. Second Language Research: Methodology and Design. Mahwah: Lawrence Erlbaum.

• McKay, Sandra Lee. 2006. Researching Second Language Classrooms. Mahwah: Lawrence Erlbaum.

• Müller-Hartmann, Andreas & M. Schocker-von Ditfurth (eds.). 2001. Qualitative Forschung im Bereich Fremdsprachen Lehren und Lernen. Tübingen: Narr.

• Nunan, David. 1992. Research Methods in Language Learning. Cambridge: Cambridge University Press.

• Richardson, Keith. 2003. Qualitative Inquiry in TESOL. Houndmills, Basingstoke Hampshire: Palgrave Macmillan.